Comparativ cu ianuarie, preturile productiei industriale pe piata interna au scazut cu 0,3%, iar pe piata externa cu 0,1%. Fata de ianuarie, preturile productiei industriale au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent cu 0,1%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la industria bunurilor intermediare (-0,4%) si industria energetica (-0,3%).

Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de capital au scazut cu cate cu 0,1%. Fata de luna februarie 2013, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 1,2%, cu 0,2 puncte procentuale sub scaderea inregistrata pe piata interna si cu 0,4 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa, informeaza Mediafax.

In luna februarie 2014, comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, preturile productiei industriale au crescut semnificativ in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,8% si industria bunurilor de uz curent cu 1,5%. Aceasta evolutie nu a putut compensa scaderile de preturi inregistrate la produsele energetice (-3,1%), in industria bunurilor intermediare (-2,0%) si industria bunurilor de capital (-0,4%).

Sursa foto: Productie de bauturi/Shutterstock.com