"Am inchis 550 de mine in ultimii ani, din cauza ineficientelor economice si tehnologiilor invechite, dar tehnologiile au avansat. Sunt multi care vor sa investeasca in acest domeniu. Noua lege a minelor va prevede si redeschiderea unor mine. Credem ca noua lege trebuie aprobata in regim de urgenta, pentru ca multe resurse ale Romaniei sunt in mine inchise, halde de steril si iazuri de decantare", a spus Gaman intr-o conferinta de profil.

El a adaugat ca in noua lege a minelor vor fi definite o serie de "resurse strategice", fara sa le enumere, dar care vor avea un "anumit" regim de exploatare si valorificare.

"Incercam sa corectam ce in 11 ani s-a schimbat la nivel intern si european, credeam ca asta este prioritar", a mai spus Sorin Gaman. De asemenea, noua lege a minelor va contine prevederi prin care exploatarile miniere vor trebui sa tina cont de interesele comunitatilor locale, scrie Mediafax.

Multe dintre resursele de subsol ale Romaniei sunt "cantonate" in cariere miniere inchise, care ar trebuie redeschise, spune Sorin Gaman, director general adjunct in Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, precizand ca in noua lege se va tine cont si de interesele comunitatilor locale.