Tara in care aproape TOATA populatia cere ajutoare de stat

Se intampla in Iran: aproape tot poporul solicita ajutoare de la guvernanti. Foarte putini iranieni au refuzat aceasta oportunitate.

Aproape 95% dintre cetatenii iranieni au cerut sa beneficieze de un ajutor de stat lunar, o lovitura pentru Guvernul de la Teheran care ar fi dorit ca banii sa fie alocati pentru mari proiecte, spune un inalt oficial guvernamental, transmite AFP, citat de Agerpres. Introdus in luna decembrie 2010, acest ajutor de 14 dolari pe luna este destinat sa ajute populatia sa-si plateasca facturile la energie (gaz, electricitate, carburanti) si alimente.

Guvernul a demarat insa o campanie in mass media prin care ii incurajeaza pe cei care au mijloacele necesare sa nu solicite acest ajutor. Potrivit vice-presedintelui pentru management si dezvoltare, Mohammad Baqer Nobakht, 73 de milioane de persoane din populatia totala de 77 milioane de persoane a Iranului s-au inscris sa primeasca acest ajutor de 14 dolari pe luna. Salariul minim in Iran este de 185 de dolari pe luna. Doar aproximativ 2,4 milioane de persoane (3% din populatia Iranului) au refuzat acest ajutor lunar.

Mohammad Baqer Nobakht nu a oferit detalii pentru restul de 1,6 milioane de persoane, precizand doar ca prin renuntarea la acest ajutor ar fi eliberate aproximativ 360 de milioane de dolari pe luna, bani care ar putea fi investiti in infrastructura, productie si transporturi publice. Mai multe insitutii internationale, printre care si Fondul Monetar International, au incurajat Guvernul de la Teheran sa reformeze sistemul de subventii publice si sa majoreze preturile pentru a-si eficientiza economia.

Una din prioritatile presedintelui Hassan Rohani este reducerea inflatiei de la nivelul de 32% inregistrat in prezent pana la 25% in luna martie 201

Citeste si:
Ministerul Muncii, plăți de 1,78 de mld. de lei în starea de urgență
Ministerul Muncii anunță că a...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri