Romania este a doua cea mai slaba tara UE din punct de vedere economic, dupa Grecia, si unul dintre cele mai putin influente state din Europa, la polul opus situandu-se Germania, potrivit studiului Ipsos European Pulse.

Astfel, 38% dintre cetatenii din 12 state europene considera ca Grecia este cea mai slaba economie din UE, urmata de Romania, cu 10% dintre respondenti, apoi Bulgaria si Lituania, cu 4% fiecare, potrivit unui comunicat publicat de Ipsos Research, relateaza Mediafax.

De asemenea, Romania este pe locul al treilea in topul celor mai putin influente state UE, cu un procentaj de 7%, dupa Malta (10%) si Grecia (8%), urmata de Croatia (5%), Estonia (3%), Bulgaria (3%) si Ungaria (2%). Croatia este stat membru UE incepand din 2013.

Doua treimi dintre respondenti considera ca Germania este cel mai influent stat din Europa, urmata la mare distana de Marea Britanie, cu un scor de 7%.De asemenea, 60% dintre europeni considera ca Germania este cea mai puternica economie europeama, urmatoarele clasate fiind Marea Britanie (7%), Suedia (4%) si Luxemburg (3%).

Sondajul a fost realizat in perioada 4-18 martie 2014, in randul a 9.333 de respondenti din 12 state europene.Grupul francez Ipsos, specializat in cercetare de marketing, este prezent in 86 de tari, operand sondaje online si offline pentru mai mult de 5.000 de clienti. In prezent, grupul Ipsos are 16.000 de angajati permanenti si este listat la bursa de la Paris.

Topul celor mai poluate tari...
Citeste si: Topul celor mai poluate tari din lume


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Minzatu: Absorbtia fondurilor europene de catre Romania este de 29%