In serie bruta, vanzarile de produse nealimentare au inregistrat cea mai mare crestere, de 13,1%, urmate de cele de carburanti pentru autovehicule, de 7,1%, si vanzarile de alimente, bauturi si tutun, de 6,1%.

In serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, vanzarile de produse nealimentare au urcat cu 12,3%, cele de carburanti cu 5,9%, iar comertul cu alimente, bauturi si tutun cu 5,7%.

In luna martie, comparativ cu februarie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a urcat pe ansamblu cu 18,2% ca serie bruta, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+32,5%), vanzarilor de produse nealimentare (+15,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+13,2%), potrivit Mediafax.

Citeste si:

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comertul a crescut in perioada mentionata cu 2,3%, dupa ce vanzarile de carburanti s-au majorat cu 7%, cele de produse nealimentare cu 1,7%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 1,2%.

Fata de martie 2013, comertul cu amanuntul a crescut in aceeasi luna din acest an cu 13,6% ca serie bruta si cu 11,9% ca serie ajustata. Vanzarile de carburanti au inregistrat o majorare de 17,4% ca serie bruta si 11,9% ca serie ajustata, comertul cu produse nealimentare a crescut cu 16% si, respectiv, 14,9%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au urcat cu 8,1% ca serie bruta si cu 7,8% ca serie ajustata.