Voinea: Criza s-a terminat! Luati imprumuturi, investiti, consumati, Romania si-a revenit!

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, incurajeaza populatia si firmele sa acceseze imprumuturi de la banci pentru consum si investitii, intrucat economia romaneasca si-a revenit dupa criza, estimand ca aceasta va inregistra un avans in acest an peste nivelul anului trecut, de 3,5%.

"In 2014 cresterea economica va fi mult peste asteptarile pe care s-a construit bugetul. Revenirea consumului pe primele luni va duce la o crestere economica mai mare si tocmai pentru ca economia isi revine vreau sa transmit mesajul ca oamenii trebuie sa aiba incredere sa consume, firmele sa aiba incredere sa se imprumute ca sa investeasca, bancile sa aiba incredere sa finanteze pentru investitii si consum", a declarat luni Voinea la conferinta "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economica a Romaniei", potrivit Mediafax.

El a estimat ca economia a avut un avans in primul trimestru intre 3% si 4%. "Cresterea economica de pe primele trei luni si evolutiile din lunile urmatoare ne indreptateste sa credem ca vom avea o crestere economica mai mare la finele anului, de peste 3,5%", a spus Voinea.

El a aratat ca este nevoie de un efort comun al populatiei, firmelor si bancilor pentru a consolida cresterea economica, precizand ca statul nu va repeta greselile de politici din 2008-2009, nici de ajustari brutale ca in 2010. "Statul este primul care are incredere, avem investitii publice programate sa creasca cu un miliard euro fata de 2013. Mesajul meu este: mergeti, luati imprumuturi, investiti, consumati, Romania si-a revenit!", a indemnat ministrul populatia si firmele.

1. Crezi ca s-a terminat criza economica din Romania?


Citeste si:
10 lectii de educatie financiara pe care orice companie trebuie sa...
10 lectii de educatie...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri