Patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

"Am adresat aceasta scrisoare catre FMI pentru a deschide dialogul cu cei care decid luarea in discutie a scaderii TVA la carne si la preparatele din carne la 5%. Vrem sa readucem in discutie valoarea uriasa a evaziunii fiscale din industria carnii, cel mai important contributor la bugetul de stat", a declarat Alex Jurconi, presedintele federatiei Pro Agro.

El a afirmat ca patronatele din industrie spera ca propunerea de reducere a TVA la carne si la preparatele din carne la 5% sa fie pe agenda FMI la urmatoarea vizita in Romania. "Le propunem celor doua parti, Guvernului Romaniei si FMI, sa ia in considerare argumentele noastre si sa invite asociatiile la masa discutiilor", a mai spus reprezentantul feredatiei, potrivit Mediafax.

Producatorii si procesatorii romani de carne s-au plans in ultima perioada ca au ajuns la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele centralizate de catre Pro Agro, evaziunea fiscala pe lantul carnii depaseste in Romania 450 de milioane de euro anual.

Citeste si:
COVID-19 | Evaziune fiscală cu produse sanitare şi echipamente...
COVID-19 | Evaziune fiscală...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Vehiculele electrice ar putea fi scutite de TVA în Europa
Setari Cookie-uri