Ponta: In septembrie, dupa evaluarea impactului reducerii TVA la paine, se discuta scaderea la carne

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Arad, ca in luna septembrie va avea loc evaluarea impactului reducerii TVA la paine, dupa un an de aplicare, dupa care va fi discutat cu producatorii calendarul scaderii TVA la carne, dar si la produse traditionale, bio si legume-fructe.

Premierul Victor Ponta a spus ca "producatorii de carne cer, pe buna dreptate, scaderea TVA la carne", iar aceasta masura va fi discutata in toamna. "Nu vreau sa fac promisiuni fara acoperire, vreau doar sa spun ca, in septembrie, dupa ce avem impactul la un an pe produsele de panificatie, ne vedem cu toti producatorii din industria carnii si vedem care este calendarul real, ca dansii sa-si poate face si un bussines plan, sa stie foarte clar ce investitii fac", a declarat Ponta.

Premierul a spus ca dupa reducerea TVA la paine "s-a redus simtitor evaziunea fiscala" si ca masura va fi aplicata, inainte de sectorul carnii, pentru produsele traditionale, bio si legume-fructe, noteaza Mediafax.

"Pe baza acestui experiment fericit (cu reducerea TVA la paine - n.r.), din septembrie putem sa trecem la urmatoarele grade, care inseamna legume si fructe, produse traditionale si bio si dupa aceea productia de carne, care va avea un impact pe buget mai mare decat la celelalte produse", a precizat premierul.

Patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

Citeste si:
Fructele, conservele din fructe şi transportul aerian s-au scumpit...
Fructele proaspete,...

Sursa foto: Carne/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
COVID-19. Scutire de taxe vamale şi de TVA pentru importurile de echipamente
Setari Cookie-uri