El a fost intrebat de jurnalisti daca intentioneaza ca, anul viitor, TVA la produsele de panificatie sa revina la cota de 24% si a raspuns ca, in timpul mandatului sau, nu se va intampla asa ceva. "Cat sunt eu prim-ministru, nu se revine. Poate vine domnul Basescu prim-ministru, ca se stie, el cand vine prim-ministru taie salariile si pensiile si creste TVA", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Totodata, premierul a negat faptul ca introducerea accizei la carburanti a fost cauzata si de nevoia de gasirea unor resurse bugetare noi dupa reducerea TVA pe lantul de panificatie. La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii fiind compensat prin cresterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul a precizat in repetate randuri ca sunt asteptate cifrele pe primul semestru privind incasarile din TVA la paine inainte sa fie decisa o reducere a TVA si la alte produse, precum carne sau legume-fructe.