Victor Ponta a fost prezent, joi seara, in municipiul Baia Mare, unde s-a intalnit cu reprezentantii PSD din judetele din nordul tarii, el fiind insotit de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu si de ministrii Mircea Dusa, Doina Pana si Aurelia Cristea.

In timpul intrunirii, mai multe persoane, majoritatea tineri, s-au adunat in fata sediului social-democrat din Baia Mare, unde se afla Ponta, asteptand iesirea acestuia, conform Mediafax. La un moment dat, acestia au inceput sa huiduie si sa scandeze lozinci precum: "Jos Ponta", "Ponta nu uita, Baia Mare nu te vrea", "Hotii" si "Iohannis presedinte".

Sustinatori versus protestatari

In zona au aparut insa si sustinatori ai candidatului PSD-UNPR-PC la Presedintie, majoritatea pensionari, care au inceput sa strige: "Ponta presedinte" si "PSD". Intre reprezentantii celor doua tabere au existat mai multe schimburi de replici privind sustinerea lui Victor Ponta sau a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale. Intre timp, in fata sediului PSD din Baia Mare a fost adus un microbuz.

La iesirea lui Victor Ponta din cladire, cele doua grupuri de manifestanti s-au intrecut in scandari. Astfel, primul grup l-a huiduit pe premier si a scandat "Jos Ponta" si "Hotii", iar cel de-al doilea grup a strigat "Ponta presedinte".

Ponta a iesit din sediul PSD Baia Mare insotit de agenti de paza si a fost urcat imediat in microbuzul de campanie adus in fata sediului. In timpul vizitei la Baia Mare, premierul a participat si la o intalnire cu ierarhii bisericii ortodoxe si greco-catolice din judetul Maramures.