Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca premierul "este mai bine decat initial, dar nu foarte bine", transmite corespondentul Mediafax. "E mai bine decat era initial, dar nu foarte bine, operatia fiind complicata, recuperarea este foarte grea, trebuie sa o faca cu foarte mare atentie pentru a ramane cu piciorul intreg. Sper sa faca o recuperare cat mai buna", a afirmat Dragnea.

Acesta a adaugat ca i-a spus premierului Ponta sa incerce sa gaseasca toate modalitatile medicale si procedurale prin care sa revina in tara si sa faca recuperarea aici, "si sa ajunga la Guvern". "Este o perioada in care aceasta lipsa tulbura foarte mult partidul si tulbura si coalitia cu efecte in exercitarea actului de guvernare. Ne dorim sa se intoarca cat mai repede. Se va intoarce, sper, in cateva zile, 7 - 10 zile”, a spus Dragnea.

Joi seara, si liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, declara ca premierul Victor Ponta "trebuie sa se intoarca de urgenta in tara si sa spuna clar ce are de gand sa faca". "Victor Ponta trebuie sa se intoarca de urgenta in tara! Datoria lui e sa se intoarca urgent si sa spuna clar ce are de gand sa faca. Daca Victor Ponta nu intelege, nu e bine”, declara Oprisan.

Citeste si:

La randul sau, premierul Victor Ponta, aflat in Turcia unde se recupereaza dupa operatia la genunchi, afirma ca este posibil sa revina in tara dupa saptamana viitoare, in care trebuie sa parcurga exercitii de fizioterapie si recuperare intensiva, mai devreme de termenul de 28 de zile avansat initial de medici. "Delegarea din punct de vedere al Constitutiei pentru Oprea (Gabriel Oprea, prim-ministru interimar-n.r.) este de maximum 45 de zile. La ceea ce mi-au spus doctorii, urma sa raman cam 28 de zile, dar probabil - nu probabil, daca nu apare nimic neprevazut la evolutia mea - voi veni mult mai repede. Saptamana viitoare, am o perioada de fizioterapie si de recuperare intensiva si, dupa aceea, cred ca pot sa vin acasa, va dati seama ca imi doresc acest lucru", declara Ponta la Romania TV.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang. Duminica, premierul anunta ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, "pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru" de catre Victor Ponta, care se afla inca in Turcia.