El a precizat ca operatiunea va fi reglementata printr-o ordonanta de urgenta aflata pe agenda sedintei de marti a Guvernului.

Lista actelor normative pregatite pentru sedinta de marti a fost transmisa anterior de Guvern, fara insa ca aceasta ordonanta sa fie anuntata.
"Astazi cred ca avem pe ordinea de zi o ordonanta referitoare la Remin Baia Mare, transformarea creantelor statului in actiuni si transferate catre AVAS (in prezent, AAAS - n.r.). Inteleg ca exista un investitor important care poate redeschide Remin", a spus Ponta.

In 2006, Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia Mare si-a intrerupt defintiv activitatea, iar Ministerul Economiei a impartit activele companiei prin infiintarea societatii Econord, careia i s-a stabilit ca principal obiectiv reorganizarea activitatii Remin, dar care nu a avut o activitate vizibila.

Conducerea companiei afirma atunci ca intrarea in faliment nu a condus la interuperea totala a activitatii, Remin ocupandu-se in continuare, prin cei 300 de salariati, de paza obiectivelor si securizarea galeriilor de mina, evacuarea si epurarea apelor de mina.

Citeste si:

Inainte de 1989, compania a avut chiar si 30.000 de angajati, iar inainte de disponibilizarile colective din 1996 a avut in jur de 14.000 de salariati.

Cea mai recenta informatie transmisa de AAAS legata de aceasta companie dateaza din 2006, cand institutia anunta ca Remin Baia Mare are o datorie, preluata de la fosta Distrigaz Nord, de 853.126 dolari. Pentru ca nu a existat o propunere viabila din partea companiei debitoare pentru achitarea creantei, Autoritatea a instituit sechestru asupra unor active ale companiei.