In aprilie, fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile productiei industriale au fost mai mari cu 0,8%, dupa ce preturile pe piata interna au crescut cu 1,1%, iar cele pe piata externa s-au majorat cu 0,3%.

Preturile productiei industriale au crescut semnificativ la produsele energetice, cu 3,6%, industria bunurilor de uz curent, cu 1,9%, industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 1,4% si industria bunurilor de capital, cu 0,4%, potrivit Mediafax. Scaderi de preturi s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (-2,4%).

In aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale din Romania au crescut cu 1,2%. Majorarile s-au inregistrat atat pe piata interna (1,7%), cat si pe piata externa (0,1%).

Comparativ cu luna precedenta, preturile au inregistrat cresteri in industria energetica (4,6%), industria bunurilor de uz curent (0,2%) si industria bunurilor de capital (0,1%). Scaderi de preturi s-au constatat in industria bunurilor intermediare, cu 0,2%, si industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,1%.