Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, ca reducerea CAS nu va atrage impunerea unor noi taxe, adaugand ca reprezentantii CE au cerut Guvernului sa se incadreze in prevederile Tratatului Fiscal in ceea ce priveste limitele de deficit.

Intrebat daca se impun noi taxe ca masuri compensatorii pentru adoptarea reducerii CAS, Ponta a raspuns: „Nu. Nu se impun. Ideea este ca in final trebuie sa ramanem in aceeasi limita de deficit”.

„Haideti sa fim seriosi si sa discutam la final. Evident, cei de la FMI si CE in special - mai putin cei de la FMI - ne-au cerut sa ne incadram in Tratatul fiscal care priveste limitele de deficit. Cum o facem, astea sunt lucruri pe care le discutam in aceasta perioada”, a adaugat Ponta, potrivit Mediafax. El a aratat ca a sesizat existenta unor diferente de opinie legate de adoparea acestei masuri.

„Ideea e urmatoarea: intai si intai am vazut ca a existat un sprijin extraordinar si le multumesc si celor din Parlament si din mass-media care ne-au sprijinit sa discutam cu FMI reducerea CAS. Acum, daca vrem sa le reducem, am vazut deodata ca in special o anumita parte au sarit pe noi, aoleu, nu reduceti CAS, ca nu stiu ce o sa se intample. Intram iarasi in povestea strict politica cu basca, fara basca. S-a facut si motiune de cenzura contra noastra ca nu reducem CAS. Acum, daca le reducem, probabil se va face motiune ca de ce le-am redus”, a mai spus Ponta.

Citeste si:
Dancila il face mincinos pe Ponta: Este un om duplicitar!
Dancila il face mincinos pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
TVA, redusa cu 2% daca in T1 din 2015 se incaseaza suplimentar la buge