"Ne apropiem de finalul discutiilor cu partenerii nostri internationali, Comisia Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala. Maine (joi - n.r.), vom avea o intalnire finala in care tragem niste concluzii.

Important este ca obiectivul principal, si anume o relaxare fiscala in ceea ce priveste impozitarea muncii, sa fie atins intr-o perioada de timp rezonabila, informeaza Mediafax. Astazi stiu ca se intalnesc si cu reprezentantii opozitiei. Sincer, sper ca si acestia sa nu-si fi schimbat parerea, in special fostii colegi liberali, si sa sustina Guvernul in efortul pe care il facem, de relaxare fiscala, tinand cont de datele foarte bune privind cresterea economica, reducerea deficitului, a cheltuieililor bugetare de la inceputul anului", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern, in fata presei.

Liderii de dreapta, interesati de reducerea CAS

Liderii PDL si PNL Vasile Blaga si Klaus Iohannis, impreuna cu reprezentanti ai celor doua partide, au, miercuri, o intalnire comuna cu membrii delegatiei FMI pentru a discuta si despre reducerea CAS cu 5%, a declarat, luni, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

Deputatul PDL, fost ministru de Finante in Guvernul Boc, a aratat ca la intalnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale sa nu fie insotita de masuri compensatorii sau de taierea banilor pentru investitii.
O misiune a Fondului Monetar International a venit, in 2 iunie, la Bucuresti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importanta tema de pe agenda discutiilor cu autoritatiile vizand posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului.

Delegatia FMI, BM si CE a avut in 3 iunie o intalnire cu parlamentarii din Comisiile de Buget-Finante reunite.
La finalul intrevederii, vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera, Viorel Stefan, a declarat ca institutiile financiare internationale nu au o problema cu masura reducerii CAS, si-au insusit-o 100%, ceea ce se va discuta cu Ministerul de Finante fiind legat de masurile care sa asigure sustenabilitatea adoptarii reducerii CAS.