Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administratiei Nationale Apele Romane, aflat la acest moment in concediu, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Solicitarea de demitere a directorului de la Apele Romane, Vasile Pintilie, a fost adresata ministrului Mediului, in subordinea caruia functioneaza institutia. Cererea a fost transmisa imediat dupa comandamentul pentru situatii de urgenta, reunit miercuri dupa-amiaza la Guvern.

Un numar de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundatiilor si 99 de locuinte au fost distruse, la care se adauga alte 168 locuinte avariate si 2.003 case inundate, a anuntat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situatii de urgenta de la Guvern.

El a mai precizat ca inundatiile au afectat pana in prezent, la nivel national, 223 anexe gospodaresti, care au fost distruse, si 185 unitati administrativ-teritoriale. Au fost afectate 7 drumuri nationale, pe portiuni ce insumeaza 1,5 kilometri, 37 drumuri judetene pe o distanta totala de 88,7 kilometri si 39 drumuri comunale pe portiuni totale de 239 kilometri.

Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabila de joi, ora 03.00, pana vineri, la aceeasi ora. In cele trei judete va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

De asemenea, judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt vor fi, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii. In aceste judete vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri