Autoritatile estimeaza ca puterea instalata in unitati de productie a energiei regenerabile va creste cu 57,4% anul viitor, de la 4.350 MW la aproape 7.000 MW.

Puterea instalata in centralele electrice din surse regenerabile de energie acreditate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) pentru sistemul de promovare prin certificate verzi a ajuns anul trecut la 4.350 MW, de la 2.300 MW in 2012, cu 1.000 MW mai mult decat se asteptau autoritatile.

Pentru acest an, autoritatile anticipeaza ca vor fi pusi in functiune 1.400 MW, iar anul vor fi adaugati inca 1.100 MW, ajungand la un total de 6.850 MW.

"Capacitatile mentionate au fost luate in considerare cu defalcare pe tehnologii de producere si cu factorii de capacitate rezultati din analizele de monitorizare", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei si Departamentul pentru Energie.

Cei 4.350 MW instalati pana la sfarsitul anului trecut doteaza 395 de parcuri fotovoltaice, 77 de microhidrocentrale, 73 de parcuri eoliene si 14 centrale pe biomasa. Romania are capacitati de productie a energiei de peste 20.000 MW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri