Romania a avut in iulie cea mai abrupta scadere din UE a lucrarilor de constructii, de 19,7%, raportat la luna similara a anului trecut, fata de cresteri de 0,4% in zona euro, respectiv 0,6% la nivelul intregii Uniuni Europene, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

Astfel, in iulie fata de aceeasi luna a anului anterior, productia din sectorul constructiilor a crescut in opt state UE pentru care sunt disponibile datele si a scazut in alte sase. Cele mai putenice cresteri au fost inregistrate in Slovenia (24,8%), Ungaria (17,5%) si Spania (11,6%), iar cele mai abrupte scaderi in Romania (-19,7%), Portugalia (-8,8%) si Slovacia (-6,1%).

Fata de iunie, lucrarile de constructii au scazut stagnat atat in zona euro, cat si la nivelul UE. Sapte din cele 28 de state membre au inregistrat scaderi ale productiei in constructii in iulie, in timp ce alte sapte au raportat cresteri. Datele pentru celelalte tari nu sunt disponibile. Cele mai abrupte scaderi raportat la iunie au fost inregistrate in Cehia (-3,1%), Slovenia (-2,1%), Franta (-1,5%) si Polonia (-1%), iar cele mai puternice cresteri in Ungaria (3,9%), Germania (1,7%), Spania si Suedia (ambele 1%).

Romania a inregistrat un declin de 0,2% in activitatea din sectorul constructiilor in iulie. In trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale anului, productia din sectorul constructiilor a scazut cu 1,5% in Romania. Raportat la cel de-al doilea trimestru al anului trecut, lucrarile de constructii au coborat cu 10,6%, in timp ce la nivelul UE au crescut cu 3,7%.

Citeste si:
Alarmant! Mortalitatea infantilă în România, aproape dublă faţă de...
Alarmant! Mortalitatea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Guvernul nu ia în calcul o restructurare a aparatului administrativ
Setari Cookie-uri