Administratia Strazilor Bucuresti a incheiat un contract de 1,69 milioane lei pentru studii de fezabilitate in ceea ce priveste monitorizarea mai multor intersectii si treceri de pietoni din Bucuresti.

Administratia Strazilor Bucuresti a contractat cu 1,69 milioane lei (384.000 euro), inclusiv TVA, realizarea unor studii de fezabilitate pentru semaforizarea mai multor intersectii si treceri de pietoni din Capitala. Serviciile au fost atribuite in luna august, prin licitatie, asocierii Synergetics Corporation - ADCA Proiect Group, pentru 1,36 milioane lei, fara TVA, potrivit Mediafax.

Administratia Strazilor Bucuresti a primit sase oferte pentru furnizarea acestor servicii, valoarea acestora fiind estimata initial la 1,43 milioane lei, fara TVA. Proiectul a implicat incheierea unui acord-cadru cu o durata de doi ani si vizeaza achizitionarea de studii de fezabilitate pentru semaforizarea a 52 de intersectii si 62 de treceri de pietoni.

"Datorita modificarilor aparute in desfasurarea traficului rutier, determinate de cresterea continua a parcului de autovehicule, cresterea indicelui de mobilitate a parcului auto existent si a cresterii numarului de autovehicule ce tranziteaza Municipiul Bucuresti, capacitatea de circulatie a strazilor fiind in continua scadere, este necesara analizarea oportunitatii introducerii echipamentelor de semaforizare in anumite locatii", se arata in anuntul de atribuire. In cadrul studiilor vor fi incluse mai multe analize, privind posibilitatea semaforizarii, echipamentele necesare pentru dirijarea circulatiei si pozitionarea acestora, alaturi de o estimare a costurilor pentru implementarea proiectului. Serviciile sunt finantate de la bugetul local.

Citeste si:
Unde vor fi amplasate semafoarele care dau amenzi daca treci pe rosu
Cluj-Napoca va avea semafoare...
Sursa foto: Flickr/Horia Varlan

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce propuneri are mediul de afaceri pentru relansarea economiei
Setari Cookie-uri