CNADNR estimeaza ca va plati pana la 78 milioane euro, inclusiv TVA, pentru contractarea unor studii de fezabilitate necesare constructiei a 10 autostrazi, insumand 975 kilometri, iar firmele interesate sa participe la licitatie au termen pana la 17 iunie pentru depunerea ofertelor.

Studiile vor fi comandate pentru autostrazile Brasov - Bacau (170 kilometri), Bacau - Pascani (77 kilometri), Buzau - Focsani (67,3 kilometri), Bucuresti - Alexandria (80,5 kilometri), Focsani - Bacau (120 kilometri), Pascani - Siret (100 kilometri), Ploiesti - Buzau (75 kilometri), Alexandria - Craiova (140 kilometri), Craiova - Calafat (85 kilometri) si Bucuresti - Giurgiu (60 kilometri).

Valoarea totala estimata a celor 10 contracte este cuprinsa intre 237,8 si 281 milioane lei, fara TVA, valoarea maxima incluzand si sume pentru achizitia unor servicii similare, potrivit anunturilor de participare publicate de CNADNR.

Proiectele vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile si cu bani de la bugetul de stat. Contractele, cu termen de un an de la adjudecare, vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai mic.

CNADNR intentioneaza sa liciteze in acest an proiecte pentru elaborarea sau refacerea unor studii de fezabilitate necesare constructiei a aproape 1.800 de kiomtri de autostrada.

Citeste si:
Ce proiecte scoate la licitatie Ministerul Transporturilor
Peste 500 de kilometri de...

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat in aprilie ca Romania va avea o retea de 2.440 de kilometri de autostrada in anul 2020. In ultimii doi ani au fost inaugurati 242 kilometri, reteaua de autostrazi insumand in prezent 646 de kilometri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Protest pentru construirea Pasajului Domnesti
Setari Cookie-uri