Lucrarile de constructie a Autostrazii Lugoj-Deva au intarziat mai bine de un an de zile pe un tronson din cauza descoperirii unui cimitir, a unei grote cu lilieci si a unor familii de castori pe traseul proiectului, fara ca studiul de fezabilitate sa prevada aceste impedimente, a declarat, la Adevarul Live, Narcis Neaga, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Iar cand a vrut sa dea in judecata pe cei care au realizat studiul, acestia deja se evaporasera din Romania. Seful CNADNR a povestit pataniile pe care le-a intampinat pe cei 22 de kilometri ai Lotului 4 din Autostrada Lugoj-Deva, unde constructorul este consortiul UMB Spedition-Tehnostrade, ambele companii detinute de Dorinel Umbrarescu.

„Astia-s prea proaspeti pentru Arheologie...“

Mai intai, a fost cimitirul care aparea in studiu de fezabilitate ca pasune. „L-am expropriat si dintr-odata constructorul a gasit cadavre. S-a oprit, normal, sa vedem despre ce este vorba, am vorbit cu cei de la Arheologie care au spus «domne’, nu-s de-ai nostri, ca-s prea proaspeti, noi ne ocupam de ceilalti care au cateva sute de ani, astia-s mai recenti». Am anuntat Procuratura, ca ne-am gandit ca poate cauta pe cineva si, de fapt, el este aicea ingropat. In final, am obtinut avizele de la toata lumea, am contactat o firma care i-a mutat pe toti in alta parte, am facut un parastas pentru cei care sunt acolo...“, a spus Neaga.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Citeste si:
Noi carpeli pe ,,autostrada muzeu" Lugoj-Deva, realizate cu smoala
Autostrada Lugoj-Deva:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE Lotul 3 al Autostrazii A 1 Lugoj-Deva s-a deschis circulatiei