Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, joi, la Bucharest Forum 2014, ca Romania poate fi jucatorul principal in domeniul energetic, aratand ca va reveni in Europa productia de energie pe baza de carbune, iar exploatarea gazelor de sist va trebui sa fie acceptata de majoritatea statelor.

Ministrul Economiei a declarat ca Romania are un avantaj extraordinar, pentru ca dispune de toate resursele energetice posibile. Nita a mentionat Uniunea Europeana are o mare problema cu importurile de gaze naturale, noteaza Mediafax.

”Chiar daca unii nu vor fi de acord cu mine, va spun categoric ca pe termen scurt va reveni in Europa productia de energie pe baza de carbune si, in acelasi timp, de gaze naturale lichefiate. Sunt deja state care isi iau masuri foarte precise in acest sens”, a spus Nita, mentionand ca pe termen scurt acestea sunt solutiile.

Nita a mai aratat ca, pe temen lung, vor trebui abordate noi surse de energie. ”Exploatarea gazelor de sist va trebui sa fie acceptata de majoritatea statelor, precum si faptul ca legaturile, interconectarile dintre state trebuie sa fie cat mai puternice”, a spus Nita, adaugand ca un alt obiectiv strategic al tarii noastre este de a se interconecta cu majoritatea statelor din regiune, inclusv Turcia, in asa fel incat sa putem exporta energie.

”Tendinta aceasta ca avem prea multa productie de electricitate si nu trebuie sa mai construim alte obiective energetice este gresita, pentru ca in perspectiva a patru, cinci, sase ani, unele grupuri energetice vor fi inlocuite si altele vor disparea, astfel ca trebuie sa ai capacitate de a dezvolta alte sectoare”, a mai spus Nita.

”Putem, in regiune, sa fim jucatorul principal in acest domeniu si sunt convins ca acest lucru sa va intampla”, a mai declarat Constantin Nita, dand exemplul descoperirilor de gaze naturale din Marea Neagra sau faptul ca Romania dispune de resurse energetice pentru celelalte domenii. "Putem sa ne asiguram securitatea energetica in viitorul cat mai apropiat”, a mai declarat ministrul Economiei.

Nita a precizat ca exista zone pe care Romania le poate exploata cu mare eficienta si a mentionat ca unul din obiectivele pe care le are in perioada urmatoare este de a diversifica schimburile comerciale.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri