Agentia Internationala de Energie a redus estimarea privind avansul cererii de petrol in acest an

Agentia Internationala de Energie a redus estimarea cresterii cererii de petrol in acest an la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani.

Agentia Internationala de Energie (IEA) a redus marti estimarea privind cresterea cererii de petrol in acest an la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, trimitand noi semnale negative intr-o piata afectata de preturile mici, potrivit MarketWatch, potrivit Mediafax.

IEA estimeaza ca cererea de petrol va creste cu 700.000 de barili pe zi in 2014, la 92,4 milioane de barili, sub prognoza initiala care indica un avans al cererii de 900.000 de barili pe zi. Cotatiile petrolului au scazut semnificativ in ultimele luni, in contextul unei performante economice slabe la nivel international si a cresterii productiei. Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut marti cu 1,21% la 88,16 pe baril, un nou minim din ultimii patru ani. Pe piata americana, pretul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a coborat cu 1,12% la 85,07 de dolari pe baril. IEA considera ca piata isi va reveni anul viitor, estimand un avans al cererii de 1,1 milioane de barili pe zi.

Sursa foto: Shutterstock.com/Petrol


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri