Nita: Un nivel de 19-20% al TVA ar fi "suficient"

Un nivel de 19-20% al Taxei pe Valoarea Adaugata ar fi "suficient", insa acesta depinde si de nivelul de colectare a celorlalte taxe si impozite, a declarat miercuri ministrul Economiei, Constantin Nita.

"Cu timpul trebuie luata o masura de scadere (a TVA - n.r.), depinde si de nivelul de colectare a celorlalte taxe. Un nivel de 19-20% este suficient", a spus Nita. TVA a fost majorata de Guvern, in vara anului 2010, de la 19% la 24%.

Ministrul Economiei a adaugat ca daca statul ar reusi sa colecteze 37-39% venituri din PIB probabil nu va mai fi nevoie de alte taxe si impozite, precum taxa pe stalp, relateaza Mediafax. "Exista nemultumiri ca fiscalitatea este mare, dar comparativ cu alte tari e mica. Luati Germania, de exemplu, luati state cu economie foarte dezvoltata...", a continuat Nita.

Exista nemultumiri ca fiscalitatea este mare.

El a adaugat ca este nevoie de bani la bugetul de stat, precum si pentru scoli, si "mai nou si pentru armata". Nita a mai spus ca ar fi nevoie si de o intelegere intre partidele politice pentru elaborarea unui cod fiscal pe termen lung, care sa nu mai fie modificat de fiecare data cand se schimba puterea.

Citeste si:
Fostul ministru Constantin Nita, condamnat la 4 ani de inchisoare
Fostul ministru al Energiei...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri