Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" 2007 - 2013 si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu au semnat miercuri un contract de finantare pentru un proiect de extindere a infrastructurii si sistematizarea dispozitivului feroviar al portului Calafat.

"Obiectivul principal al proiectului (faza I) il constituie extinderea infrastructurii portului Calafat, cuprinzand lucrarile hidrotehnice, dupa cum urmeaza: modernizarea danei 4 si extinderea acesteia cu 30 m si constructia unei noi dane, respectiv dana 5, in lungime de 130 m, precum si instalatiile electrice, de alimentare cu apa si canalizare aferente", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, conform Mediafax.

Proiectul are un buget total de 22,6 milioane lei, din care 11,2 milioane lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Lucrarile vor dura pana in septembrie 2015.

Citeste si:

Totodata, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati au semnat la inceputul saptamanii un contract de finantare pentru proiectul "Program strategic de dezvoltare a portului Galati". Programul va contine un studiu de piata, un plan strategic al portului si un plan de actiune, consultari publice si conceptul de realizare a materialelor de promovare.

"In cadrul Programului Strategic se vor analiza in detaliu si se vor propune proiecte ce vizeaza toate cele patru terminale ale portului Galati: portul Mineralier, situat intre km 155,4 si km 157,6; portul Docuri, situat intre km 80 si km 149,35; portul Bazinul Nou, situat intre km 78+1300 si km 79+700; portul Comercial Vechi, situat intre km 149,34 si km 151. Se vor avea in vedere si potentialele parteneriate nationale si internationale ce se pot stabili in vederea promovarii portului Galati la nivel regional si european", potrivit Ministerului Transporturilor. Proiectul are un buget total de 1,95 milioane lei, din care 1,39 milioane lei sunt bani europeni, si urmeaza sa fie finalizat in octombrie 2015.