El a apreciat ca datele care indica o crestere a productiei industriale, bazata mai ales pe industria prelucratoare, releva ca aceasta crestere economica este una sanatoasa, nu influentata de speculatii imobiliare si financiare, ci pe productie si exporturi.

Economia a crescut cu 1,9% in cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, serie ajustata sezonier, si cu 2,8% pe primele noua luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual inregistrat in luna iunie, potrivit datelor semnal publicate de Institutul National de Statistica, conform Mediafax.

Date revizuite care contrazis recesiunea tehnica

De asemenea, datele revizuite publicate de Institutul National de Statistica arata ca economia romaneasca a evitat intrarea in recesiunea tehnica, intrucat PIB-ul din trimestrul intai a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scadere de 0,1% la ultima revizuire anuntata, in timp ce scadere din T2 a fost de numai 0,3%.

Datele provizorii anuntate anterior de INS indicau o scadere a economiei de 0,1% pe primul trimestru si de 0,9% pe al doilea trimestru.