Cele cinci parcuri solare, amplasate in localitatile Scornicesti (Olt) si Nucet (Dambovita), au o putere instalata de 1,2 MW fiecare, putand sa asigure o productie anuala totala de peste 8.500 MWh. "Ne-am intors recent din Romania, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiti in mai putin de un an pentru crearea unei retele de cinci parcuri solare mari", a delarat Forlani intr-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o initiativa prin care compania mama construieste parcuri fotovoltaice in diferite tari, pe care le inchiriaza apoi de la proprietari pentru o perioada de 20 de ani. Participantii la proiect primesc o chirie lunara negociata prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsa de parcurile solare este folosita pentru alimentarea sistemelor energetice nationale.

Reteaua actuala a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totala de 60 de milioane de dolari. Peste 53.000 de participanti din mai mult de 112 de tari fac parte din proiectul pentru producerea de energie regenerabila.

Citeste si:

"Productia totala a celor 15 de parcuri solare incluse in retea este estimata, pentru urmatorii 30 de ani, la circa 555 milioane KWh. O asemenea cantitate va duce la scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 270.000 de tone, ceea ce echivaleaza cu plantarea a 7 milioane de copaci", a spus Forlani.

El a adaugat ca Power Clouds a inceput constructia de noi panouri solare in Japonia, proiecte care odata finalizate se vor putea alatura retelei Power Clouds. "Avand in vedere sprijinul entuziast pe care l-am primit din partea autoritatilor locale din Romania, suntem increzatori in privinta cooperarii cu alte guverne si institutii din afara Europei", a declarat Forlani.