Analistii financiari au imbunatatit, in noiembrie, perceptia privind evolutia economiei Romaniei pentru sase luni, de la 20 puncte luna trecuta la 23,6 puncte, insa indicatorul privind situatia economica actuala a continuat sa scada si a intrat in teritoriu negativ, potrivit datelor ZEW.

Romania se situeaza pe locul al treilea in Europa Centrala si de Est in privinta perspectivelor economiei locale pentru urmatoarele sase luni, in urma Austriei, unde perceptia analistilor s-a imbunatatit cu 9,4 puncte fata de octombrie si a Slovaciei (+24,1 puncte), se arata intr-un sondaj intocmit de institutul german de cercetare ZEW, in colaborare cu grupul austriac Erste, conform Mediafax.

In privinta situatiei actuale a economiei Romaniei, perceptia analistilor s-a inrautatit in noiembrie la minus 0,1 puncte, dupa ce in octombrie indicatorul coborase cu 7 puncte, la 0 puncte. Cu toate acestea, starea actuala a economiei locale este peste cea a Croatiei sau Ungariei, unde indicatorul se afla la -54,6 puncte, respectiv -20,6 puncte.

Indicele in regiune, avans cu 5,5 puncte

Perspectivele bursei de la Bucuresti s-au inrautatit in noiembrie, potrivit studiului ZEW, iar indicatorul care masoara asteptarile pentru indicele BET a consemnat un declin de 7,7 puncte, la 42,4 puncte. In acelasi timp, asteptarile pentru evolutia leului s-au imbunatatit, ajungand la 3,3 puncte, de la 0 puncte in octombrie.

La sondajul pentru luna noiembrie au participat 71 de analisti financiari, dintre care 13 din Turcia. Regiunea Europa Centrala si de Est include, in sondajul ZEW, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia.

Europa Centrala si de Est a inregistrat o imbunatatire a perspetivelor privind evolutia economiei in urmatoarele sase luni, indicele regiunii avansand cu 5,5 puncte, la 12,5 puncte, sustinut de evolutiile din Slovacia, Turcia si Cehia. Indicatorul pentru situatia actuala a regiunii a coborat cu 22,3 puncte, la -12,6 puncte. In privinta zonei euro, analistii financiari anticipeaza o revenire a economiei pe termen scurt, indicatorul urcand cu 10 puncte, la 15,8 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri