Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a precizat, dupa sedinta conducerii celor doua Camere, ca de sambata pana luni la ora 12,00 grupurile parlamentare, deputatii si senatoriii vor putea depune amendamente la proiectul de buget de stat si la cel al asigurarilor sociale, potrivit Mediafax.

Luni, va avea loc centralizarea amendamentelor astfel incat marti dimineata sa aiba loc sedintele commune ale Camerei Deputatilor de specialitate cu prezenta ministrilor pentru domeniile respective pentru a fi avizate, a precizat Dumitrescu. El a spus ca dezbaterea in Comisiile de buget va incepe inca de marti, astfel incat raportul sa fie elaborat joi seara. Tot joi va avea loc o sedinta a Birourile Permanente reunite, pentru a se stabili timpii de dezbatere in plenul Parlamentului.

"Dezbaterea in plen va incepe vineri dimineata si se va desfasura si duminica cu speranta ca vom putea sa-l adoptam duminica, daca nu, cand vom putea sa-l adoptam”, a aratat Dumitrescu. Parlamentul se va reuni, de asemnea, duminica, in sedinta solemna pentru depunerea juramantului de catre presedintele ales Klaus Iohannis.

Citeste si:

Dumitrescu a spus ca se doreste ca proiectul de buget sa fie adoptat duminica, dar daca nu se poate, se vor extinde dezbaterile si in zilele urmatoare . "Nu pot sa stiu daca se va extinde, dar tinand cont de experienta anilor trecuti ,bugetul va fi adoptat inainte de finalizarea activitatii in Parlament si vom intra in 2015 cu bugetul promulgat.", a mai spus Dumitrescu.

El a mai precizat ca proiectul de buget se afla pe site-ul Camerei Deputatilor, pe site-ul Guvernului si a fost distribuit catre grupurile parlamentare sub forma electronica si poate fi accesat incepand de sambata . Dumitrescu a anuntat si ca este posibil sa fie o sedinta a Birourilor Permanente reunite luni dimineata, privind Guvernul restructurat.