Egiptul, cel mai mare importator de grau la nivel mondial, a cumparat in a doua jumatate a anului 2,9 milioane de tone de grau, Romania fiind a doua mare piata de achizitii pentru autoritatile egiptene, cu livrari de 780.000 tone, scrie Mediafax.

In perioada similara a anului trecut, Egiptul a cumparat 3,1 milioane tone de grau, potrivit lui Mamdouh Abdel-Fattah, vicepresedintele Autoritatii Generale pentru Aprovizionare (GASC), citat de publicatia egipteana Ahram.

In anul fiscal 2013/2014, care s-a incheiat la 30 iunie anul acesta, Egiptul a achizitionat in total 5,46 milioane tone de grau. Productia locala a fost de 3,7 milioane de tone. Franta a fost principalul exportator de grau catre Egipt in a doua jumatate a anului 2014, cu livrari de circa un milion de tone (36% din cantitatea totala), urmata de Romania cu 780.000 de tone (26,8%) si Rusia cu 765.000 de tone (26,3%), a spus Abdel-Fattah.

Graul romanesc a fost achizitionat la preturi intre 255,88 dolari/tona si 263,35 dolari/tona, fara taxe asiguratorii. Potrivit reprezentantului GASC, Egiptul are in acest moment suficiente rezerve de grau pana in aprilie anul viitor, luna in care incepe recoltarea cerealelor pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri