In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -6%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru activitatea de fabricare a substantelor si a produselor chimice se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +16%). Preturile produselor industriale vor stagna (sold conjunctural +1%), ca si numarul de salariati (sold conjunctural 0%), potrivit Mediafax.

In constructii se va inregistra o reducere semnificativa a volumului productiei (sold conjunctural -41%), a numarului de salariati (sold conjunctural -31%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -36%). Preturile lucrarilor de constructii vor scadea moderat (sold conjunctural -6%).

"In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -4%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +6%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -1%)", se arata intr-un comunicat al INS. Conform estimarilor din luna decembrie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -3%). O evolutie similara este anticipata si in ceea ce priveste numarul de salariati (sold conjunctural -4%) si preturile (sold conjunctural 0%).