In cadrul anchetei de conjunctura din ianuarie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%). Productia va fi mai mare in ceea ce priveste fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +19%), fabricarea mijloacelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor si a produselor farmaceutice de baza si preparatelor farmaceutice (solduri conjuncturale +18%). Preturile se vor mentine la nivelurile de la finele anului trecut (sold conjunctural +3%), ca si numarul de salariati (sold conjunctural -1%), scrie Mediafax.

In constructii productia se va reduce (sold conjunctural -22%). Aceeasi evolutia va fi inregistrata de numarul de salariati (sold conjunctural -20%) si de stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural -17%). Preturile lucrarilor de constructii vor fi stabile (sold conjunctural -3%).

Pentru sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -8%). Angajatorii prognozeaza un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +8%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra insa o diminuare moderata (sold conjunctural -9%), in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul vor stagna (sold conjunctural -1%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). In sectorul de servicii se estimeaza o reducere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%) si stabilitatea preturilor (sold conjunctural -1%).