Tariceanu: Guvernul vrea sa reduca "simtitor" evaziunea fiscala, dar ANAF sa evite masurile excesive

Guvernul vrea sa reduca "simtitor" evaziunea fiscala, iar ANAF trebuie sa se abtina de la "masuri excesive" care dauneaza climatului de afaceri, a declarat miercuri presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa o intalnire cu reprezentanti ai industriei de servicii si turism.

"Deja Agentia Nationala de Adiministrare Fiscala (ANAF) a inceput sa se manifeste cu mai multa rigoare (in reducerea evaziunii fiscale - n.r.). Sunt si masuri excesive care nu fac decat sa dauneze climatului de afaceri. (...) Vrem sa impingem, in sensul bun, autoritatile statului la masa cu mediul de afaceri", a afirmat Tarcieanu. Intalnirea cu reprezentantii industriei de servicii si turism a avut loc la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, scrie Mediafax.

Tariceanu a adaugat ca sugestiile emise de reprezentantii industriei de servicii si turism vor fi transmise Ministerului Finantelor Publice pentru "a-si calibra pe viitor actiunea". Catalin Beciu, secretar de stat si coordonator al domeniului mediul de afaceri din cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, a spus ca discutiile au fost interesante.

"Astazi au fost discutii foarte interesante cu cei din servicii si turism. Ei au reclamat unele derapaje ale ANAF, dar ANAF are argumente destul de solide", a aratat Beciu. El a adaugat ca si reprezentantii industriei de servicii si turism au avut unele plangeri indreptatite.

Citeste si:
Florin Cîțu: Majorarea salariilor nu se vede și în performanță
Florin Cîțu: Majorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri