Din suma totala, 60 de milioane de lei sunt destinate finantarii programelor ministerului, iar 40 de milioane de lei sunt alocate pentru cadastru, potrivit Mediafax.

In cazul locuintelor pentru tineri, proiecte avand ca termen de finalizare anul 2015, Guvernul precizeaza, intr-un comunicat, ca fondurile au fost alocate pentru a asigura finantarea la timp a lucrarilor de constructii care vor putea fi realizate incepand cu trimestrul II al acestui an.

Legea bugetului de stat pe anul 2015 prevede ca sumele retinute suplimentar se pot repartiza de catre ordonatorii principali de credite numai dupa aprobarea deblocarii acestora de catre Guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, in functie de gradul de realizare a veniturilor fiscale si cheltuielilor bugetare.

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice i-au fost retinute in anul 2015, conform acestei prevederi, 550 de milioane de lei, din care 150 milioane au fost deblocati in luna martie pentru proiecte de investitii publice.

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com