Proiectele de dezvoltare derulate de Ministerul Administratiei, precum constructiile de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, si cele derulate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara vor fi finantate de Guvern cu 100 milioane lei, in baza unui memorandum aprobat miercuri.

Din suma totala, 60 de milioane de lei sunt destinate finantarii programelor ministerului, iar 40 de milioane de lei sunt alocate pentru cadastru, potrivit Mediafax.

In cazul locuintelor pentru tineri, proiecte avand ca termen de finalizare anul 2015, Guvernul precizeaza, intr-un comunicat, ca fondurile au fost alocate pentru a asigura finantarea la timp a lucrarilor de constructii care vor putea fi realizate incepand cu trimestrul II al acestui an.

Legea bugetului de stat pe anul 2015 prevede ca sumele retinute suplimentar se pot repartiza de catre ordonatorii principali de credite numai dupa aprobarea deblocarii acestora de catre Guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, in functie de gradul de realizare a veniturilor fiscale si cheltuielilor bugetare.

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice i-au fost retinute in anul 2015, conform acestei prevederi, 550 de milioane de lei, din care 150 milioane au fost deblocati in luna martie pentru proiecte de investitii publice.

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri