"O scadere atat de mare a TVA este imposibil sa nu se vada in pret. Vom fi foarte atenti dupa 1 iunie", a spus Ponta.

Presa a relatat ca mari lanturi de magazine ar fi majorat preturile la diferite alimente cu pana la 30%, in ultimele doua saptamani, inainte de reducerea TVA la 9% la produsele alimentare, programata incepand cu luna iunie.

Monitorul preturilor la produsele alimentare ar putea ajuta la urmarirea impactului scaderii TVA la alimente asupra consumatorului final, de aceea este un moment bun pentru a grabi implementarea acestui instrument, a declarat anterior Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Citeste si:

"Am avut o discutie ieri la Ministerul Agriculturii cu producatori si firme de retail pentru a vedea cum putem face ca aceasta reducere a TVA sa se vada la raft si de asemenea sa vedem cum putem noi, cu Ministerul Agriculturii, sa monitorizam ceea ce se intampla. Este un moment bun pentru a grabi punerea in practica a monitorului preturilor, care ne-ar putea ajuta la urmarirea efectului scaderii TVA la alimente la nivelul consumatorului final. Vrem ca reducerea TVA sa se vada cat mai mult la consumator", a spus Chiritoiu.

El a aratat ca implicarea Consiliului Concurentei va avea ca obiectiv sa ajute companiile de retail si producatorii pentru a nu lua masuri care sa fie antinconcurentiale, in urma reducerii TVA.