In raport se arata ca in timp ce disponibilitatea investitorilor din sectorul financiar de asumare a riscurilor este in crestere, nu la fel se intampla si in cazul riscurilor asumate in economia reala. In aceste conditii, cresterea preturilor activelor financiare contrasteaza cu nivelul scazut al investitiilor in economie, scrie Mediafax.

"Perspectiva unei cresteri economice lente ramane principalul factor care pune in pericol stabilitatea financiara in zona euro", avertizeaza raportul bianual al BCE. Institutia financiara a reiterat din acest motiv necesitatea unor schimbari structurale, pentru sustinerea unei cresteri economice durabile in zona euro, pe langa masurile de politica monetara.

BCE a lansat la inceputul acestui an un program de suplimentare a lichiditatilor in valoare de 1.100 de miliarde de euro, valabil pana in septembrie 2016, pentru stimularea cresterii economice. Presedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat in mai multe randuri ca programul, care consta in principal in achizitii de obligatiuni guvernamentale, trebuie completat cu reforme structurale, care sa asigure o crestere economica durabila in zona euro.