Ponta: Romania risca sa piarda 3,3 miliarde euro in urma anchetelor pe fonduri europene

Romania are programe cu finantare europeana blocate in anchete in valoare de 3,3 miliarde euro, aferente exercitiului 2007-2013, bani care ar putea fi pierduti, a declarat vineri premierul Victor Ponta, la semnarea deciziei de aprobare a Masterplanului 2014-2020.

"E prima data cand va spun, dar am cerut ministrului, am cerut tuturor institutiilor, pe 2007-2013 avem programe de 3,3 miliarde de euro care sunt blocate in urma diverselor anchete si pe care s-ar putea sa-i pierdem, daca nu reusim pana in decembrie sa avem rezultatul acestor anchete. Sa invatam din aceasta experienta dureroasa 2007-2013 si in noul exercitiu sa nu mai avem niciun program blocat de anchete", a afirmat Ponta, relateaza Mediafax.

El a semnat vineri, la Palatul Victoria, impreuna cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, decizia de aprobare a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, program care cuprinde si Masterplanul de transporturi. Comisia Europeana a adoptat programul pentru infrastructura mare, in valoare de circa 9,5 miliarde euro din fondurile UE, aproape jumatate din cele 23 miliarde euro alocate Romaniei, vizand proiecte din transporturi, energie si mediu.

Programul va pune in practica Masterplanul de transport, strategia pentru urmatorii ani a sectorului romanesc al transporturilor, care vizeaza sa imbunatateasca infrastructura deja existenta, sa dezvolte un sistem de transport urban sustenabil si sa definitiveze reteaua centrala TEN-T in Romania.

Comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a afirmat ca, pana in anul 2020, unul din patru locuitori ai Bucurestiului va utiliza metroul, iar calatoria cu trenul pe toate caile ferate din reteaua TEN-T se va reduce cu 20%.

Citeste si:
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu se despart. Cele două partide au...
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri