Lucrarile de constructii au consemnat un avans de 10,2% in primele cinci luni

Volumul lucrarilor de constructii a fost mai mare cu 10,2% pe total in perioada ianuarie-mai, ca serie bruta, fiind inregistrate cresteri la lucrarile de reparatii capitale cu 18,3 %, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la cele de constructii noi cu 7,9%, potrivit INS.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,9% la cladirile rezidentiale, cu 8,2% la cladirile nerezidentiale si cu 9,4% la cele ingineresti. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, lucrarile de constructii au avansat cu 10,8%, pe fondul cresterilor la lucrarile de reparatii capitale cu 21,9%, la cele de constructii noi si de intretinere si la reparatii curente, cu 10,2% fiecare, relateaza Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 23,3%, cladirile nerezidentiale cu 12,2% si la constructiile ingineresti cu 0,3%. In mai, lucrarile de constructii au consemnat un avans de 12,3% fata de aprilie, serie bruta, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 28,9%, respectiv cu 10%.

Lucrarile de reparatii capitale au avut in schimb o scadere cu cu 3,1%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 19,9%, respectiv cu 12,5%. Cladirile rezidentiale au ramas la acelasi nivel fata de luna precedenta. Ca serie ajustata s-a inregistrat pe total o scadere cu 2,8%, influentata de lucrarile de reparatii capitale care au avut o reducere de 12,8% si de lucrarile de constructii noi (-0,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 8,9%.

Fata de mai 2014, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 4,7%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu avansand cu 12,9%, cele de reparatii capitale cu 8,6% si lucrarile de constructii noi cu 0,6%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 19,8% si la constructiile ingineresti cu 6,6%, pe cand cladirile rezidentiale au scazut cu 17,5%. Ca serie ajustata, volumul constructiilor a crescut cu 7%.

Citeste si:
Lucrarile pentru Prelungirea Ghencea incep pe 9 septembrie
Lucrarile pentru Prelungirea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri