Ordonanta privind cresterea indemnizatiilor demnitarilor va fi aplicata, cel mai probabil, de la 1 august, avand in vedere ca impactul bugetar este sub 600.000 lei, in timp ce Legea salarizarii ar urma sa fie bugetata de la 1 decembrie 2015, a declarat ministru Muncii, Rovana Plumb.

"Ordonanta (privind cresterea indemnizatiilor pentru inalti demnitari - n.r.) este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august. Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara (...). Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil sa inceapa si aceasta aplicare a ordonantei. Mai ales ca acest prim pas de cresteri salariale este parte componenta a Legii salarizarii pe care o vom implementa", a afirmat Rovana Plumb, aflata la sediul PSD, unde a discutat cu noul presedinte interimar al partidului, Liviu Dragnea, despre strategia PSD pentru urmatoarea perioada, scrie Mediafax.

Cat priveste Legea salarizarii, Rovana Plumb a mai afirmat ca proiectul de lege este finalizat, se astepta in prezent amendamentele si observatiile federatiilor sindicale, pentru ca, ulterior, legea sa ajunga in Parlament pentru dezbatere, in luna septembrie.

"Dupa cum stiti, Legea salarizarii este gata, am discutat deja cu federatiile sindicale, asteptam amendamentele si observatiile lor, dupa care o vom finaliza. (...) Incercam sa o bugetam, asa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015", a sustinut Rovana Plumb.

Guvernul a decis ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea in 8 iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier.

Citeste si:
Unde te vezi peste 5 ani? Cu acest job poți ajunge să câștigi până...
Unde te vezi peste cinci ani?...

Guvernul a stabilit ca aceasta crestere sa fie aplicata si ministrilor, vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatului Poporului, presedintelui Consiliului Legislativ si celui al Curtii de Conturi, sefului SGG si celui al Cancelariei premierului.

Sursa foto: lei, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Există și părți bune: Ce am putea CÂȘTIGA de pe urma pandemiei
Setari Cookie-uri