UE investeste 222 milioane de euro intr-un program de cooperare transnationala in regiunea Dunarii

Uniunea Europeana a adoptat un program care va sprijini proiecte de cooperare transnationala in regiunea Dunarii, in valoare de 222 de milioane de euro, pentru conservarea patrimoniului natural si cultural, imbunatatirea conectivitatii.

UE va investi peste 202 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) si 19,8 milioane de euro din Instrumentul de asistenta pentru preaderare (IPA) in proiecte transnationale din zona bazinului Dunarii, scrie Mediafax.

Elementul central al programului este stimularea inovarii si a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural si cultural din regiunea Dunarii, imbunatatirea conectivitatii si sprijinirea tranzitiei inspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Programul "a fost conceput pentru a contribui in mod direct la punerea in aplicare cu succes a Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, prin intermediul prioritatilor sale tematice si al sprijinului pentru guvernanta strategie", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corin Cretu, potrivit unui comunicat de presa emis de Reprezentanta Comisie Europene in Romania.

Programul vizeaza statele membre UE Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Germania, Romania, Slovacia si Slovenia si trei tari din afara UE: Bosnia-Hertegovina, Serbia si Muntenegru. Republica Moldova si Ucraina vor fi, de asemenea, eligibile in cadrul acestui program, odata ce se va stabili finantarea din Instrumentul european de vecinatate (IEV).

Citeste si:
Mărirea pensiilor cu 40% pune în pericol acordarea de fonduri...
Mărirea pensiilor cu 40% pune...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Activitatile partenerilor de proiect vor fi cofinantate pana la un plafon de 84%. Primul apel de propuneri va fi lansat in toamna anului 2015, iar evenimentul de lansare va avea loc pe 23 si 24 septembrie, la Budapesta. Biroul pentru planificare economica nationala din Budapesta a fost desemnat drept autoritate de management a programului transnational pentru regiunea Dunarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri