Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, marti, cu reprezentantii mediului de afaceri, sa discute posibilitatea introducerii impozitului forfetar pentru activitatiile din zona hotelurilor si restaurantelor, urmand sa fie stabilit plafonul pana la care se va aplica acesta, scrie Mediafax.

"Am discutat despre posibilitatea introducerii unui sistem de impozit forfetar pentru o serie de activitati economice, in special, pentru cele din zona hoteluri-restaurante. Ramane sa stabilim plafonul pana la care se va aplica acest sistem de impozit forfetar", a declarat presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, la finalul intalnirii cu reprezentantii mediului de afaceri.

Tariceanu a mai afirmat ca impozitul forfetar „ar fi mult mai usor de administrat de Ministerul de Finante si, nu in ultimul rand, de contribuabili” si va permite reducerea substantiala a evaziunii fiscale in sectorul serviciilor hotelurilor si restaurantelor unde „evaziunea fiscala are proportii mari”.

Potrivit presedintelui Senatului, scopul intalnirii cu mediul de afaceri a fost de a intelege mai bine care sunt problemele cu care se confrunta mediul de afaceri si a identifica modul in care puterea legislativa poate „ameliora climatul si modul in care functioneaza mediul de afaceri”.

"Vrem sa stimulam cresterea economica. Mediul de afaceri si economia privata creeaza locuri de munca. Locuri de munca mai bine platite vom avea in masura in care performanta va fi in crestere", a sustinut Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Tariceanu: Orban a acceptat conditiile impuse. ALDE voteaza guvernul
Calin Popescu Tariceanu:...

Pe agenda discutiilor cu reprezentantii mediului de afaceri au fost inscrise si proiectul legii lobby-ului, legii holdingului, de asemenea, reglementarea sistemului de plati intre contractorii generali si subcontractanti in asa fel incat subcontractorii sa fie feriti de riscurile neachitarii facturilor pe care le emit.

In cadrul intalnirii la care au participat cinci confederatii patronale, reprezentantii Ministerului de Finante, ai Autoritatii Nationale pentru Achizitii Publice si reprezentantii Ministerului Energie si IMM si Mediului de Afaceri, s-a mai discutat si despre uniformizarea interpretarii Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
McDonald`s va mai deschide patru unitati in 2019. Afla unde