Dontu arata, intr-un comunicat de presa, ca, dupa ce proiectul sau de lege a fost votat de Senat, la Camera Deputatilor va cere conducerii acestui for ca la Comisia de Agricultura sa fie organizata o dezbatere la care sa fie invitati fermierii, comerciantii, retailerii, asociatiile de producatori, asociatiile de protectie a consumatorilor, reprezentanti ai ministerelor insarcinate cu redactarea normelor metodologice, specialisti in domeniu, potrivit Mediafax.

El isi doreste ca in cadrul dezbaterii sa se ajunga la un numitor comun in privinta modalitatilor prin care poate fi aplicata aceasta lege cu respectarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene si a legislatiei concurentei.

"De asemenea, voi propune un amendament prin care sa fie introduse produsele lactate, produsele de panificatie si oua in obiectul legii, deoarece asociatiile de producatori au solicitat acest lucru in mod expres”, a declarat senatorul Ovidiu Dontu. In prezent, supermarketurile vand produse romanesti in proportie de 17-32% in functie de produs, sustine senatorul PSD de Suceava.

Citeste si:

El precizeaza ca acest proiect vine sa creeze premisele vanzarii in medie a 51 la suta produse romanesti in supermarketuri prin referire la lantul alimentar scurt. Propunerea legislativa a fost initiata de senatorul PSD Ovidiu Dontu si ar urma sa ajunga si in atentia Camerei Deputatilor, for decizional.

Magazinele, obligate sa vanda produse romanesti => o idee proasta care sfideaza logica economica