Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) isi exprima supararea vizavi de faptul ca Guvernul numit de premierul desemnat, Dacian Ciolos, nu are printre obiective si IMM-urile, Turismul si Tineretului, arata un comunicat al asociatiei.

"Luni, 16 Noiembrie 2015, Dacian Ciolos, ministrul desemnat de catre presedintele Klaus Iohannis, a facut public programul de guvernare aferent activitatii pe care o va desfasura. Programul de guvernare nu include niciun obiectiv privind IMM-urile, turismul sau tineretul. Toate actiunile planificate includ aspecte tangentiale, insa nu strict legate de ceea ce inseamna prioritatile nationale: cresterea numarului de IMM-uri si crearea de noi locuri de munca, cu accent in randul tinerilor", se arata in comunicatul PTIR.

Pe scara mai larga, eu as fi vazut obiective precum transferul de competente catre parteneri privati, dar si realizarea unei strategii nationale Orizont 2030 care sa aiba putere de si pentru care sa raspunda penal fiecare guvern ca urmare a neindeplinirii obiectivelor anuale. Mi-as fi dorit lucruri de substanta, o reforma reala a administratiei si a politicilor publice. Tocmai pentru ca acest guvern nu va influenta scena si alegerile politice, ar fi trebuit sa aiba curajul sa isi asume schimbari profunde. In loc, vedem o frica evidenta de asumare”, sustine Florin Jianu, presedinte PTIR.

Propunerile PTIR pentru activitatea IMM-urilor vizeaza:
- alocarea a 0,4% din PIB pentru programele pentru IMM-uri;
- lansarea de noi programe de finantare, programe de micro-industrializare, fonduri de capital de risc, banca pentru IMM-uri, mediatorul de credite;
- simplificare administrativa (ex: obtinere de autorizatii de constructii, raportari simplificate, e-guvernare, scadere a costurilor administrative – 1 euro pentru capital social, o zi pentru deschiderea afacerii, costuri pentru infiintarea unei firme mai mici de 10 euro, etc.).
Pentru domeniul turismului, actiuni de sustinere ar putea viza:
- impozitul specific pentru servicii si turism;
- operationalizarea Organizatiei Romane a Turismului.

PTIR isi doreste ca domeniul tineretului sa includa programe de internship, voluntariat si antreprenoriat.

Citeste si:
O lege aflata in dezbatere ar putea introduce 11 tipuri de salariu...
O lege aflata in dezbatere ar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Tarom a adus in flota o aeronava unica in Romania
Setari Cookie-uri