Preturile productiei industriale s-au redus cu 0,2% in octombrie, dupa ce au scazut cu 0,5% pe extern

Preturile productiei industriale au scazut in octombrie pe ansambu cu 0,2% fata de septembrie, influentate in principal de piata externa, unde preturile s-au ajustat cu 0,5%, reducerea anuala fiind de 2,6%, protrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, comparativ cu septembrie, productia industriala a consemnat preturi mai mici cu 0,1% pe piata interna si cu 0,5% pe cea externa, scrie Mediafax.

Industria bunurilor intermediare a inregistrat o scadere a preturilor cu 0,7%, cea a bunurilor de capital si industria energetica cu 0,1% fiecare, in timp ce industria bunurilor de folosinta indelungata a avut preturi mai mari cu 0,1%, iar cea a bunurilor de uz curent cu 0,2%.

Fata de octombrie anul trecut, preturile au scazut pe ansamblu cu 2,6%, pe fondul reducerii cu 2,5% pe piata interna si cu 3% pe piata externa, se arata intr-un comunicat al INS.

Scaderi ale preturilor au fost evidentiate in industria bunurilor intermediare, cu 2,2%, si in cea energetica, cu 9,2%. Industria bunurilor de capital au consemnat o stagnare, iar industria bunurilor de folosinta indelungata si cea a bunurilor de uz curent au avut cresteri de preturi, cu 1,1%, respectiv 1,6%.

Citeste si:
Dacia Spring Electric are în sfârșit prețuri oficiale
Dacia Spring Electric are în...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri