Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut fata de septembrie cu 0,3%, iar in ceea ce priveste piata externa indicatorul a fost mai mare cu 0,6%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de pret in industria extractiva (+1,4%) si prelucratoare (+0,3%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,3%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,2%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria bunurilor intermediare (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,5%), a bunurilor de uz curent (+0,3%), a bunurilor de folosinta indelungata (+0,3%) si in industria energetica (+0,1%).

Citeste si:

Fata de octombrie 2010 s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+11%), in industria prelucratoare (+9,1%), in industria extractiva (+6,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,3%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+12,1%) si industria bunurilor intermediare (+9,1%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+6,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,4%) si industria bunurilor de capital (+3%).