Preturile productiei industriale - crestere de 8,4%

Preturile productiei industriale pe total piata interna si piata externa au crescut in octombrie cu 0,4% fata de luna precedenta si cu 8,4% comparativ cu octombrie 2010, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut fata de septembrie cu 0,3%, iar in ceea ce priveste piata externa indicatorul a fost mai mare cu 0,6%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de pret in industria extractiva (+1,4%) si prelucratoare (+0,3%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,3%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,2%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria bunurilor intermediare (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,5%), a bunurilor de uz curent (+0,3%), a bunurilor de folosinta indelungata (+0,3%) si in industria energetica (+0,1%).

Fata de octombrie 2010 s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+11%), in industria prelucratoare (+9,1%), in industria extractiva (+6,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,3%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+12,1%) si industria bunurilor intermediare (+9,1%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+6,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,4%) si industria bunurilor de capital (+3%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri