Verificari ale SRI la Cupru Min Abrud - posibile aparaturi de interceptare

Reprezentanti ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) fac, vineri, o serie de verificari la sediul Cupru Min Abrud, dupa ce angajati ai companiei au descoperit mai multe fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibila aparatura ilegala de interceptare.

Surse din cadrul companiei Cupru Min Abrud au declarat ca o echipa de specialisti ai SRI a mers la Abrud si face verificari in sediul societatii pentru a stabili daca se confirma sesizarile conducerii privind existenta unei posibile aparaturi ilegale de interceptare, transmite Mediafax.

Potrivit surselor citate, specialistii SRI au venit cu aparatura cu care verifica mai multe birouri din cadrul companiei, dar si sala de sedinte in care au fost descoperite mai multe fire despre care exista suspiciuni ca ar fi putut proveni de la o aparatura de interceptare.

Conducerea Cupru Min Abrud, companie de stat ce exploateaza 60% din rezervele de cupru ale Romaniei, a sesizat Politia si Serviciul Roman de Informatii dupa ce in sala de sedinte a firmei au fost descoperite fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibila aparatura ilegala de interceptare.

Directorul general al Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean, declara, marti ca in ultima zi a anului trecut mai multi angajati l-au anuntat ca au gasit in sala de conferinte "fire suspecte", care ar fi putut proveni de la o aparatura de interceptare.

Citeste si:
Cupru Min a obtinut in 2016 cea mai mare productie
Cupru Min a obtinut in 2016...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

"Nu stiu despre ce este vorba si sincer sa va spun nu stiu ce ar putea fi, pentru ca nu am intrat in sala sa vad sau sa verific amanuntit. Am fost anuntat de ofiterul de serviciu si eu am anuntat Politia, care a venit si a sigilat sala de sedinte. S-a facut un proces-verbal si a ramas ca vor reveni sa se faca verificari", declara Turdean.

El adauga ca, ulterior, in 4 ianuarie, a facut si o sesizare scrisa catre Politie pentru a urgenta cercetarile.

Intrebat daca ar putea fi o posibila aparatura folosita pentru spionaj economic, Turdean raspundea ca nu stie despre ce este vorba si nici nu doreste sa comenteze pentru a nu alimenta speculatiile care s-au creat privind acest caz.

Cupru Min Abrud detine trei cariere, una de andezit, una de calcar si cariera de cupru de la Rosia Poieni. Compania are circa 530 de angajati si a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
Compania detine circa 60% din rezervele de cupru ale Romaniei si este controlata de Ministerul Economiei.

Citeste si:
Marcel Ciolacu a fost exmatriculat de la doctorat de Academia SRI
Marcel Ciolacu a fost...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri