Românii aruncŃ la gunoi, anual, peste 50 milioane de baterii și acumulatori uzați, si recicleaza doar 4,5 milioane de unitati, in conditiile in care, din acest an, la nivel national trebuie colectat 45% din total. In 2015, au fost colectate 100 tone baterii, potrivit informatiilor furnizate de Asociatia Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Din 1 ianuarie, la nivel national trebuie colectat 45% din totalul bateriilor folosite.

Cele 50 milioane de baterii uzate cantaresc 1.150 de tone, iar aruncarea lor la gunoi, in depozite neconforme si depozite neuatorizate, inseamna poluarea mediului cu metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu si litiu, precum si riscuri asupra sanatatii populatiei. Aceasta risipa poate atrage penalizaru din partea Comisiei Europene.

In 2015, au fost colectate 100 tone baterii, echivalentul a aproximativ 4,5 milioane de unitati, potrivit informatiilor furnizate de Asociatia Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Unde se pot colecta bateriile uzate?

In prezent, cetatenii au la dispozitie circa 3.000 de recipiente de colectare distribuite la nivel național in lanturi de retail, supermarket-uri si benzinarii, prin intermediul unopr companii precum Flanco, UPC, Germanos, Telekom, Mol România, Emag, Kaufland, Chicco sau Socar.

Retail jobs

„Una dintre cele mai grave probleme cu care ne confruntam astazi in domeniul mediului si gestiunii deseurilor este lipsa de interes si implicare in problematica reciclarii a reprezentantilor administratiei publice centrale si locale și a operatorilor de salubritate care dețin monopolul pe colectare, la nivel local”, au declarat reprezentantii SNRB.

La nivel national, in Romania se recicleaza circa 3-4% din deseuri, mult sub media europeana de de 36%. Acest nivel redus de reciclare a determinat aurotitatile sa deschida o investigatie impotriva mai multor firme din sectorul colectarii si reciclarii deserurilor de ambalaje, avand suspiciuni ca au prejudiciat statul cu peste 50 milioane de euro.

Sursa foto: silabob

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Economie »


Setari Cookie-uri F