Industria financiara a Marii Britanii ar avea "totul de castigat", iar plecarea bancherilor din Londra ar fi improbabila, daca Marea Britanie s-ar retrage din Uniunea Europeana, potrivit unora dintre sustinatorii Brexit, relateaza Bloomberg.

Intr-o incercare de a respinge argumentul ca sectorul bancar ar avea probleme in afara blocului comunitar, grupul Leave.EU a publicat un raport prin care vrea sa demonstreze contrariul , conform Mediafax.

"Pozitia Marii Britanii de lider mondial in domeniul serviciilor financiare nu depinde de apartenenta la Uniunea Europeana. In afara UE, am fi mai bine plasati sa concuram cu alte orase precum Hong Kong si Singapore", afirma Aaron Banks, co-fondator al Leave.EU.

Potrivit grupului, Londra conduce topul anual Zyen, ca principala capitala financiara a lumii, depasind rivali europeni care sunt sufocati de reglementarile europene.

Industria bancara britanica este a patra ca marime din lume, in timp ce sectorul asigurarilor si cel al managementului de fonduri se afla pe locul al doilea.

Pe ansamblu, sectorul financiar genereaza aproximativ 10% din PIB-ul britanic, iar in Londra au loc 75% din tranzactiile valutare, in pofida faptului ca tara nu face parte din zona euro.

Astfel de date sugereaza ca este improbabil sa aiba loc un exod al bancherilor, daca britanicii vor opta sa plece din UE, la referendumul pe care premierul David Cameron a promis sa il organizeze pana la sfarsitul anului 2016, afirma autorul raportului, Ewen Stewart.

"Nu exista nicio tara din Uniunea Europeana capabila sa atace pozitia dominanta a Marii Britanii in domeniul serviciilor financiare", a spus Stewart.

Retragerea Marii Britanii din UE ar ajuta bancile prin reducerea reglementarilor si eliminarea riscurilor de taxare a tranzactiilor sau de plafonare a salariilor, politici mai populare pe continent.

Raportul a fost publicat la o saptamana dupa ce Mark Astaire, unul dintre bancherii importanti ai Barclays, a spus ca Londra va continua sa prospere ca centru financiar chiar daca Marea Britanie ar iesi din UE.

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri