Titlurile au scazut cu 10% dupa anuntul facut de conducerea companiei. Eldorado a spus ca analizele financiare preliminare arata ca va fi nevoita sa recunoasca pierderi suplimentare care ii pot diminua valoarea activelor detinute, cu 1,2 pana la 1,6 miliarde de dolari. Valoarea actuala de piata este de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Compania canadiana detine si licenta de exploatare pentru mina de la Certej, din Muntii Apuseni, judetul Hunedoara.

Actiunile Eldorado au scazut anul trecut cu 57%, cel mai mult dintre companiile miniere monitorizate de Bloomberg. Cauza o reprezinta blocarea exploatarii la mina pe care o detine in Grecia. La inceputul acestei luni, divizia din Grecia a anuntat ca a suspendat dezvoltarea proiectului Skouries, unde a cheltuit deja 300 de milioane de dolari. Guvernul de la Atena afirma ca exploatarea celor de la Eldorado Gold polueaza mediul si impiedica dezvolaterea altor afaceri in regiune , conform Adevarul.

In Romania, Eldorado Gold Corp detine 80,5% din firma Deva Gold care are dreptul de exploatare a aurului si argintului a zacamantului de la Certej. Statul este actionar minoritar, prin compania Minvest Deva.

Exploatarea miniera de la Certej se intinde pe cateva sute de hectare in Muntii Apuseni in apropiere de Deva, judetul Hunedoara si la 90 km distanta de Rosia Montana. Exploatarea de la Certej va avea un impact puternic asupra mediului, volumul excavatiilor fiind de 44 milioane de tone de minereu si 131 milioane de tone de steril. De asemenea, extractia aurului presupune utilizarea cianurilor.

Citeste articolul integral pe Adevarul financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri