Inspectiile s-au desfasurat in cadrul investigatiei privind posibilul schimb de informatii intre aceste companii in cadrul asociatiilor din care fac parte, inclusiv in ceea ce priveste preturile practicate si modul de formare a acestora.

„Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei”, potrivit unui comunicat al autoritatii pentru Concurenta.

Investigatia vizeaza posibila incalcare a Legii Concurentei de Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate si cei 8 membri ai acesteia (Rosegur SA, G4S Secure Solutions SRL, Securitas Services Romania SRL, RPG Security Center SRL, Magic Safe Security SRL, Konsalnet Security SA, Morar-Paza si Protectie SRL si Bronec International Company SRL).

Citeste si:

Investigatia include si Federatia Serviciilor de Securitate, respectiv Asociatia Romana a Industriei de Securitate (13 companii membre), Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (142 companii) si Patronatul Serviciilor de Securitate (34 companii).

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor, se mai arat in comunicat.

Sursa foto: David Stuart Productions / Shutterstock